I-landsproblem

Jag är väldigt sugen på läsk. Och godis. Men jag har ont i hela kroppen (träningsvärk från igår, utmattning från idag), så det känns inte det minsta lockande att traska till konsum och handla. Vad finns hemma? Popcorn och vatten, inte helt lattjo-lajban... 
I såna här lägen vore det väldigt trevligt om någon kiosk hade utkörning, så att man t.ex. kunde ringa och beställa en påse plockgodis och en cola! Men nej, så enkelt ska vi inte ha det. Det är bara att bita i det sura äpplet (kom på att vi har såna i kylen).

Hm.

Fredagkväll

Har just ätit popcorn, mmm...

Idag blev det jobb för mig, dom har skickat personal till piteå för att hjälpa till på det nyöppnade willys där, och då blir det knivigt när några här är sjuka... Men var en skön eftermiddag, 13-17 på frukten och charken. Hade varit aningen trevligare om det inte var fredag + eftermiddag + nyss löning, men man ska inte klaga! Hade innan det ett övningspass på skolan, juridiken. Efter en sån dag bestämde jag mig för att jag var värd att sjunka ner i soffan med popcorn, och bara slö-titta på TV!

Imorgon ska jag och Ann-Sofie fara till Kalix med vovvar, sen ska söndagen spenderas med skolarbete. Tack och lov så är jag van att jobba på helger, känns inte så farligt att plugga en söndag, i alla fall inte värre än t.ex. en måndag... Snart kommer det (tillfälligt) att lugna sig lite i skolan, jag kommer inte att ha så mycket lekitoner på universitetet, utan istället tid att läsa hemma = räkna matte. Känns lagomt skoj att se fram emot "lov" för att det ger mer tid till den förhatliga matten! Men försöker fokusera på målet (alltså den feta lönen jag ska ha om 15 år).

Om ett tag stiger Janne upp, då får jag börja väsnas här hemma. Han har jobbat natt i bra många veckor nu, jag och Guldus börjar tycka att det räcker! Funderar lite på att vara en sockersöt flickvän och laga något som han kan äta innan jobbet, men man vill ju inte skämma bort honom, så att han skulle få för sig att det är trevligt att jobba natt. Knepig situation...
Den här frukosten fixade jag på alla hjärtans-dag, när Janne rastade Guldus. Det gäller att vara kreativ, det här var ungefär allt vi hade hemma för tillfället!

Att hata, eller inte hata...

Matte C


Polynom, derivata och ekvationer
Håller mig borta från alla lektioner
Logaritmer, beräkna roten
Verkar ha fått grafer helt om bakfoten!

Märkliga uttryck, vaddå rationella?
Blir råplugg till provet, ni vet, nationella
Upphöjt till två, förenkla, bryt ut
Tror ni jag längtar tills detta är slut?

Sär skrivning

Det finns små klisterlappar på LLT-bussarnas fönter, med följande text:


Varning!

Nöd utgang

Ved nödsituation krossa glaset med hammaren


Man ska väl inte märka på ord, men jag tycker nog att dom kunde ha tänkt efter en gång till innan dom tryckte dessa...


Lägesrapport;

Det finns såna där gånger när man bara önskar att något, vad som helst, skulle hända.


Till exempel att dammen skulle brista, så vårt kära Luleå skulle dränkas vatten, som likt uppdämda känslor äntligen skulle få fritt spelrum...
T.ex. känslor om ett visst skolarbete som måste göras

Eller att miljöaktivister lyckades kapa Sveriges strömförsörjning i tre dygn, så att vi var tvugna att vara vakna på dagen och sova så fort det blev mörkt...
Så att ett visst skolarbete, som skrivs på strömberoende dator, inte skulle vara möjligt att utföra

Eller att det skulle bli minus 50 grader, så att det utlystes ett allmänt stanna-inomhus-tillstånd...
Så att alla lektioner, bland annat de som gäller ett visst skolarbete, skulle ställas in


Men nejdå, sånt händer inte oss vanliga dödliga. Det är bara att bita eller bryta - ihop alltså.

Tjattes blogg

Välkommen!

Jag säger bara äntligen! Har saknat att ha en egen blogg, efter min alveriff. På senaste tiden har jag bara bloggat om min kära vovve, vilket är mycket trevligt, men inte tillräckligt stimulerande för en funderande individ som jag.

Drömmen har länge funnits om att ha en framgångsrik blogg, med enhetligt innehåll och många läsare. Drömma är mycket bra, ja. Men nu lever vi i verkligheten, surprise. Därför kommer denna blogg att vara ungefär lika enhetlig som pytt-i-panna serverad i en skolmatsal, och troligen ha så ofattbart mycket som 10 unika läsare per dag, i snitt. Wow.


Enjoy!

RSS 2.0