Rädda hundar

- "Åh vilken vacker hund du har... Han är ju så trevlig och orädd! Det väntar man sig inte, man har ju hört mycket om hur rädda collies är..."
- "Jaa, jag har också hört det, men har faktiskt aldrig mött någon rädd collie. Så..."


Däremot har jag mött collies som har varit lite försiktiga. Och vet ni vad? Jag har även mött schäfrar, austalian shepherds, border collies, chihuahuor, belgiska vallhundar, foxterriers, shih tzus, amstaffs, bichoner, huskys, pudlar och många, många fler hundar som varit försiktiga. Ibland till och med rädda.

Okej. Om någon helt oväntat dyker upp från ingenstans och skriker, alldeles bakom min collie, så kommer han sannolikt att hoppa till av överraskningen. Troligen skulle man kunna bedöma hans reaktion som att han blev rädd. Och jag tycker att det skulle vara ett gott tecken på att det är en levande varelse jag har i andra änden av kopplet, och inte ett uppstoppat mjukisdjur. Så om du tycker att det gör collies till rädda hundar, okej. Hellre det än att han vänder sig om och går till attack...

Men jag tycker att synen på collie som en rädd ras är förlegad. Collies är trevliga allround-hundar, som funkar finfint till bruks, lydnad, utställning, promenadsällskap, soffpotatissällskap, familjehundar och massa andra aktiviteter man kan tänkar vilja pyssla med!
Collies är helt normala hundar! ...eller?


Politik

Är lite besviken på Sveriges befolkning, i alla fall den del som har rösträtt.

För det första och framför allt så är det läge att skämmas, då ett främlingsfientligt parti har fått plats i Sveriges riksdag.

För det andra är det läge att rannsaka sig själv och sitt samvete, då utgången av valet åter visar på egoism. Jag tycker att en stor del av alliansens politik är bra, så missförstå mig rätt. Men jag har ett samvete. Och det påminner mig om att jag har det bra. För, vad man än tycker, så har jag det bra.

Ni har kanske hört radioreklamen om hur det skulle kännas att vakna upp och vara 50 kr fattigare imorgon? (cancerfonden, har jag för mig). Det är lite så mitt samvete talade till mig när jag skulle gå till vallokalen. Och det samvetet gör det svårt att tro att jag någonsin kommer att rösta till höger om miljöpartiet. Men jag lovar ingenting.


Jag lovar bara att jag aldrig vill sparka på dom som ligger.


Höst


Avgörande val i framtiden

Civilekonom - check!

Företagsekonomi -
check!

Men...
Min hjärna säger "Redovisning och styrning"
Mitt hjärta säger "Marknadsföring"


Det jag försöker säga är att jag har blivit lite splittrad i frågan om inriktning. Men det är ju ett bra tag kvar tills man måste bestämma sig, så har tid att fundera. Det är bara det, att jag tills för några dagar sen inte alls behövde fundera... Nå;

Everything is ok in the end; if it's not ok, then it's not the end.


Insikt

Nu ska vi nog inte ha fest här hemma på ett tag. Efter fredagens tilltag hade vi virus på datorn, halvfulla glas över hela lägenheten och en orolig hund. Men trevligt var det ju i alla fall!Mmm. Föreställ er hur det luktade dagen efter, från alla halvdruckna drinkar, vinglas och ölburkar... Det roliga är ju att det inte alls var mycket folk här, trots att det ser ut som det skulle ha varit det!

RSS 2.0