Hm

Å ena sidan känner jag för att göra ingenting, ingenting alls och bara njuta av att jag inte har nån skola dom närmaste dagarna.

Å andra sidan känner jag för att göra allt och väldigt mycket som jag inte hunnit med den senaste tiden.


Hmm...


Kattvakt @ Sandis
Åååh, tentaelände...

Har väldigt svårt att ladda om till nästa tenta, är fortfarande helt tom i skallen sen tentan i fredags. Kan inte komma mig för att plugga, tyvärr gott folk, men då kommer det här inte att gå vägen! Det här är en sån där kurs med tusen grejer att kunna... Åååh...

Vad göra??


Och då börjar såklart grannen att borra. Fantastiskt. Passar fint till den dundrande volymen Janne har på hockeyn i vardagsrummet. Ska jag ge mig för kvällen (igen) och hoppas på bättre motivation imorgon? Svårt när man vet att jag inte hinner plugga upp till godkänd nivå på tre dagar, och även vet att det är just tre dagar kvar innan tentan...

Mikropaus

Åh vad skönt att vila hjärnan, har en liten mikropaus från tentapluggandet. Hahaa, mikropaus. Alltså paus från att plugga tillämpad mikroteori. Hehe...

Imorgon är det då dags för mikrotentan. Undrar om man borde ta med förstoringsglas??

Heeheehe...

Välmående = f(socker,koffein,minnen)

Vaknade imorse med Mirakulös Migrän, lovely... Tanken var att jag skulle sitta på skolan idag och plugga med mina studiekamrater, men det var bara att avboka - behöver ha nära till sängen, kaffebryggaren, kylskåpet, vattenkranen och medicinlådan.

Min motivation att tentaplugga är (som alla troligen redan vet) väldigt omtålig och lätt förgången. Därför är det aldrig lämpligt med migrän inför tentaperioder. Därför är det typiskt (men inte helt konstigt) att jag sitter med bankande skalle inför varje tentaperiod... Men jag tänker inte sitta här och tycka synd om mig själv, jag är minsann inget offer!

Vad göra? Tja, till att börja med hällde jag upp en rejäl tillbringare vatten, vätska är viktigt för välmåendet och vatten är väl "livets dryck"? Fixade sedan kaffe, ganska mycket, vilket dracks tillsammans med (ungefär lika mycket) mjölk. Sen plockade jag fram äpplen och bananer för sockrets skull, med frukt blir man fin-piggelin. Som grädde på moset bestämde jag mig för att lyssna på tre låtar som gör mig pigg och glad, detta är ett knep som lever kvar sen gymnasiet, då jag ofta startade dagen med att lyssna på en bra låt. Idag föll valet på Good Charlotte (ja, jag erkänner att jag var ruskigt förtjust i deras musik när det begav sig), vars musik inte bara gör mig glad, utan även väcker positiva minnen.

Tidigare gick det ett musikprogram på TV (minns inte vad det hette?) där man via internet önskade/röstade (?) på låtar. Uj, det är väldigt luddigt det här minnet, om någon kommer ihåg detaljer, var god kommentera! Men det jag vill komma till är att när dom visade videon på TV hade dom längst ner på bilden en remsa där ens bild och det man skrivit som motivering fanns med. Jag och Linnch lärde oss att om man gick in på hemsidan precis innan programmet började och röstade så kom man alltid med på TV!

Det blev väldigt förvirrat det där, men ett glatt minne är det i alla fall. Här är en av dagens motivationslåtar: 

Never argue with an idiot.

They drag you down to their level, then beat your with experience.Ja, alla ni icke-collieintresserade går verkligen miste om roande läsning ibland. Bland annat har jag noterat att diskussionen går het om vad som faktiskt sades på collieklubbens konferens i februari. Var det så att 25 % av colliens egenskaper berodde på arv, eller var det så att 75 % berodde på miljöfaktorer? Livets svåra frågor...


Jag har dock till min absoluta förvåning hittills inte sett någon ställa frågan som jag själv undrar över: Hur i hela fridens namn har dom kommit fram till dessa siffror? Har dom verkligen lyckats hitta ett sätt att avgöra vad som är arv och vad som är miljö - som psykologer och forskare har klurat på i evigheter? Nobelpris.nu !!

Nu jaeklar...

...ska sommaren planeras!

När tentorna nu i mars är skrivna (18e och 24e) ska jag knåpa ihop ett finfint CV och söka jobb på alla banker i Luleå! Som back-up till denna ofantligt goda idé ska jag skicka in en ansökningar till sommarkurser hos lite olika högskolor/universitet i Sverige, givetvis på distans. Detta ska göras av den enkla anledningen att jag inte orkar sitta i kassan på en viss livsmedelsbutik i sommar.

Så det så!

Roadtrip till IKEA

Igår tog gamla familjen (dvs jag, Sara, mamma och pappa) en tur till Haparandra för lite IKEA-shopping, härligt att det äntligen blev av! Vi har pratat om det i evigheter, men inte hittat ett tillfälle som passat alla tidigare...

Vi shoppade rätt kontrollerat, jag (och Janne) hamnade på 646kr, nytt personligt rekord i låg summa!

En favorit bland inköpen vad den här fantastiska lampan, att ha i arbetsrummet:


Mmm, fantastisk färg, ännu bättre när den är tänd!


Sen måste man ju alltid köpa något roligt till sina barn. Har man inga sådana, får man köpa något till sin hund istället. Jag utökade Guldus mjukisdjurssamling med ytterligare en mjukisråtta, den här gången en svart (sedan tidigare har han den gråa):


Råttis har fått ett syskon! Kanske får köpa den vita nästa gång vi ska till IKEA?Om nu någon blev orolig för min hälsa när ni hörde hur ynkligt lite jag spenderade på IKEA igår, kan jag upplysa er om att det inte är någon fara. Jag och Janne ska nämligen fara dit om nåra veckor igen, så jag valde att sprida ut inköpen på flera tillfällen - svider mindre i snåltarmen då!


Bilderna är tagna från www.IKEA.se

RSS 2.0