Det är Tro och Inga Grafer!

Plockade fram papper och färgglada pennor för att göra övningsuppgifter till nationalekonomin, vilket brukar innebära en hel del grafer och sådant, vilket gör färgpennor nästan oumbärliga. Ser till min förvåning att det inte ska ritas någon graf. Istället är det frågor som börjar med "Varför tror ni..." och handlar om politiska beslut av nuvarande respektive tidigare regering. Frestande att svara något helt galet (och givetvis provocerande) för att sedan hårt framhålla att frågan handlade om vad man tror och att det minsann är upp till var och en vad man vill tro!!
Sen är det en fråga där kriterierna för en optimal beskattning ska beskrivas med utgångspunkt från neutralitetsprincipen och samhällsekonomiska förluster. Inget "tror" där inte, dessvärre...


Skojigt värre, är det någon som vill komma och göra övningsuppgifter åt mig? ;)


Nya friska tag?

Sådär, då har lp3 börjat, var på intro idag för kurserna Makroteori och Tillämpad Mikroteori (alltså två nationalekonomikurser, för er som inte gissade det). Jag pendlar hela tiden mellan att tycka det är fantastiskt intressant och totalt j*vla meningslöst... Dom stunder jag tycker det är intressant känner jag att det blir inriktning på nationalekonomi, dom andra stunderna känns företagsekonomi betydligt mer lockande. Tänkte vid tillfälle fråga någon av lärarna vad man faktiskt blir om man inriktar sig på nationalekonomi. Och då accepterar jag inga luddiga svar som "ekonom", eller ännu värre, "lärare i nationalekonomi"...

Provade för första gången att beställa kurslitteratur från Lycknis (har fram tills nu varit trogen Bokus-kund). Och nu sitter jag här, har första duggan imorgon, och ingen kurslitteratur. Fantastiskt va?

Katter

Dom här små tecknade filmerna är helt underbara. Alla som har katt, har haft katt eller vill ha katt borde ta ett par minuter och kolla på dom här. Hög igenkänningsfaktor!
Till mamma och pappa: Har ni lånat ut Blizz och Cindy till den som gjort dessa? Annars är det läskigt, för han verkar känna våra katter.......


http://www.simonscat.com/

Jippi!!

Så blev man en bil rikare!
Äntligen en kombi!

Gammelparfolket och det lilla äppelmysteriet

Ibland kan jag se framför mig hur jag och Janne skulle vara om typ 50 år. Jag kan se oss som två envisa, lite gaggiga, lättretliga men ändå vänliga gamlingar. Om ni har svårt att se oss så, kan jag berätta följande:

Jag köpte äpplen för ett tag sen. Vet inte riktigt när, kanske ett par dagar sen, kanske en dryg vecka sen - kommer inte ihåg. Men jag vet att jag var på konsum och att jag plockade en lämplig liten påse med 3-4 äpplen av favoritmärket Pink Lady. Jag vet också att det är extremt osannolikt att jag någonsin skulle glömma något i butiken när jag packar varor, se mina år som kassörska har gjort att jag halvt maniskt stuvar ner mina varor i medhavda tygkassar. Alltså, 3-4 äpplen inhandlade och hemburna, så långt är alla med.
    Igår kväll tänkte jag ta ett avbrott i tentaplugget med ett gott Pink Lady. Tassar in i köket, öppnar kylen - ser inga äpplen. Kollar på köksbordet - inga äpplen. Börjar fundera... Jag vet att jag köpt äpplen, har dock inget minne av att jag packat upp dom, men har ju packat upp allt annat så någonsans ska dom väl vara. Janne kanske vet! Tassar in i arbetsrummet och frågar om han har gömt dom goda Pink Lady-äpplena någonstans. Han tittar frågande på mig. Jag frågar om han kanske ätit av dom, inte för att det gör något, men så jag vet om jag ska leta dom eller inte. Och då fulländas förvirrningen när han svarar att han faktiskt inte vet. Han kan ha ätit upp en liten påse äpplen dom senaste dagarna, men han kommer isåfall inte ihåg det.

Finns äpplena gömda någonstans här hemma? (isåfall kommer dom förhoppningsvis fram när vi flyttar, innan dom hunnit bli äckligt äppelmos). Har Janne ätit alla äpplen utan att märka det själv? ...För visst har jag köpt äpplena till att börja med??? (jaaaaaa....)


Vart tog det goda lilla äpplet vägen? Ingen som vet, ingen som vet...


Goder Morgon

Jag är ganska stolt över mig själv. Jag har dom senaste dagarna varit en God Student och en God Matte.

Det är som så, att jag faktiskt har pluggat flitigt i några dagar. Det är bra, nytt år, nya friska tag - i år ska jag vara en duktig student som tar tag i skolan innan det är tidskris! Sen har jag dessa dagar även varit en mycket duktig matte till Guldbusen, jag har tvingat mig upp (lite för) tidigt på morgonen, för att hinna ut på isvägen innan resten av hundfolket orkat upp och ut. Vilket betyder att Lilleklimp fått springa lös = blivit trött = gjort att jag kan plugga med gott samvete resten av dagen. Igår var morgonpromenaden kring 4 km för mig, dvs minst 6 km för Busklimpen. Idag gick vi en aning kortare, då blåste det hemskt mycket. Hade först inte tänkt gå alls ut på isen, men det var för lockande då det inte var en enda person i sikte!

Nej, nu ska jag se om jag kan redogöra för diverse modeller, faktorer och kategorier. Dvs återgå till marknadsföringsplugg. Skriver tentan imorgon, planen är som sådan att jag rastar Guldus när jag kommer hem från skolan, för att sedan sitta minst 6 timmar med NEK-plugg (alltså inför nästa tenta, som är på lördag). Sen kommer jag att plugga ungefär mellan 9 och 21 varje dag fram till tentan, så om någon har förhoppningar om att sociala, kan ni ju... Nå, ingenting är omöjligt, men hoppas inte för mycket!


Never Ending Story

Kom nyss osökt att tänka på signaturmelodin till "Never Ending Story", och började därmed sjunga just "Never Ending Stooo-o-ry" vilket råkar vara det enda kan jag från den lilla låten. Anledningen till att jag kom att tänka på den, är att mitt tentaplugg känns som - ja just det - en Never Ending Story.

"Never Ending Stoo-o-ryyyyyy! Nananaa-nananaa-nanana...."


Impulsköp

Jag impulsköpte just en colliebok. Eller, vet inte om det räknas som impulsköp egentligen. Hade ju funderat på att köpa den ett tag, men inte riktigt bestämt mig. Väntade på att den ska komma ut och så. Och nu har den gjort det. Och då köpte jag den... På ett ganska impulsivt sätt. 

Så nu får jag alltså hoppas att det blir snökaos igen, så att all post blir försenad, så att den kommer fram först efter att jag skrivit tentorna... Ja, så får det bli.

Man lär så länge man lever...

...men just nu går det väldigt långsamt!

Försöker plugga flitigt till tentorna (10/1 Marknadsföring och 15/1 NEK mikroteori). Det går väl sisådär, så att säga... Finns så mycket annat (trevligare) att pyssla med, tex. packa inför flytten! För nu är det mindre än en månad tills vi flyttar in på porsön, tiden kommer att gå galet fort är jag rädd. Men att flytta känns riktigt bra, kommer förvisso att sakna bekvämligheten med att bo i stan, men man vänjer sig förhoppningsvis.

Nå ni, nu ska jag inte sitta här och drömma, ska plugga plugga plugga! Det kommer inte passa med omtentor den här terminen, krockar med andra (trevligare) saker.

För att illustrera mitt flitiga pluggande bjuder jag på en bild från tidigare tentaplugg;


Te och kaffe är bra när man ska plugga. Och ja, jag vill gärna ha lite mjölk i bägge, tack...

RSS 2.0