Kattmys

Katterna är helt underbara. Och aningen bättre pluggsällskap än Guldus... Har ingen kamera här, men det finns typ miljoner kattbilder på den här datorn, så här kommer några favoriter:


Trött BlizzTrött och fyrkantig CindyBizzen jagar (troligen ett grässtå) på stranden i stuganCindy i gräsetHuvudstudie BlizzHuvudstudie CindySnyggaste killen i gräset!
Gullungar (notera att det är Cindys tass under Blizzens nos)


Sandis - here I come!

Idag for mamma och pappa till Thailand, sitter väl på planet nu. Så jag ska vara kattvakt i två veckor (bortsett från min tur till Gällivare nästa helg). Känns riktigt bra, där kommer jag att ha pluggro, här hemma är det så mycket annat som lockar. Först och främst har jag ju Guldus, som alltid lägger näsan i blöt (läs; alltid lägger långnosen i boken). Sen finns det alltid något att plocka med, kolla upp, fixa, dona - ja, allt för att undvika plugg. På sandis finns katter som tycker det är roligt att leka i fem minuter, sen totaldissar en. Det finns en dator som kunde ha varit bra, men som är överbelastad med följden att det går minst sagt seeegt. Och det är inte troligt att jag får för mig att städa där. Alltså kommer jag att ha ro att plugga! Det var i alla fall min genialiska idé...

Tyvärr fick jag nyss höra att Janne troligen måste jobba natt. Det ville jag inte höra. Verkligen inte! Det betyder att jag måste sova hemma, stiga upp och rasta Guldus, gå till sandis och sköta katter, sen gå hem igen för att rasta Guldus och sova hemma. Och jag kommer säkert att måsta hem och rasta honom någon sväng under dan, för då ska min kära sambo sova. GAH! Men, säger ni, kan du inte ha med Guldus till sandis? Jaa visst, men då kan jag lova att det inte blir något pluggande, och det var ju halva poängen med det här. Hm.

Nå, allt går om man vill. Blir det så att Janne ska jobba natt hela tiden, lämpar jag bort Guldus till någon frivillig. Jag SKA sova några nätter med katterna. Så det så!

Hanna, 97 år...

...har skaffat facebook. Och har lite svårt att hänga med i teknikens under, så att säga. Glad i hågen loggar jag in, klickar runt ett tag och känner mig plötligt väldigt trött och gammal...


Annars då? Jo det rullar på som vanligt. Jag måste räkna matte hela tiden (men "måste" betyder ju inte att man automatiskt får det gjort...) och Janne jobbar natt, vilket innebär att vi ses ett tag på förmiddagen och sen äter kvällsfika ihop efter tio på kvällen. Och så blir det ju ett antal promenader med yrvädret till guldklimp. Allt görande (skola, jobb, hund och även umgås med mina nära och kära) gör att jag har lite svårt att prioritera hälsan. Hade jag några timmar till per dygn skulle jag träna och äta hälsokost, men nu är det ju inte så. Blir det bikini i sommar? Nja, just nu känns burka mer lockande (finns väl så kallade "burkinis"?).

Nå, var sak har sin tid. Det blir (i alla fall oftast) minst en timmes promenad per dag, ibland fördelat på några tillfällen. Vore onekligen bra med lite gym också, men... Som sagt, var sak har sin tid. Försöker vara lite kreativ med maten, t.ex. dagens lunch;  fiskpinnar med babyspenat- och quinoasallad. Typ snabbmat, men aningen nyttigare sådan. Har ni bra tips på liknande mat är det välkommet, min hjärna är så full av alla måsten, att jag oftast bara tänker att "pommes frites vore gott" när det är matdags! 


Nå, nu är det dags för Hanna 97 år att räkna matte och sen steka fiskpinnar.

Ha det gött!

Ibland blir man trött...

Idag har jag jobbat det underbara passet 12-21.15. Och jag glömde min matlåda hemma. Och jag har fått ett pyttelitet skåp på jobbet (där antingen väskan eller vinterjackan ryms). Och mina kollegor har typ PMS hela bunten.

Jobba, äta, sova...

Har jobbat idag, mycket märkligt eftersom att det inte är helg. Vet inte riktigt varför det blev så, dom bara ringde förra veckan och frågade. Och jag (med min Gulduspressade ekonomi) kunde inte tacka nej... Imorgon blir det matte (även känt som "helveteseldarnas värsta plågor") för hela slanten, fredag lika så. Jobbar lördag och söndag, måndag blir heldag med matte för på tisdag har jag prov. Gud så jag ser fram emot dom närmaste dagarna. whoppiee...

Innan jobbet idag följde jag med Sis och Robert till stugan, Guldus fick springa av sig och vi njöt av vårsolen (och av att det inte var vi som plumsade runt i snön som idioter). Dom små guldklimparna i vardagen. Tur att såna finns, i övrigt känner jag mig ganska trött och bitter. Och sån vill man ju inte vara!
Clara the Puh (som för övrigt är i Prag nu, gissa om jag skulle vilja byta min helg mot hennes!)

Lättjans Kennel


Som några av er känner till, bedriver jag sedan många år tillbaka dammråttsuppfödning under kennelnamnet Lättjans. Det är en aktiv kennel, så sent som idag fick Lättjans Supersork och Lättjans Megamus från senaste kullen lämna oss.

Sedan snart ett år tillbaka, i samma veva som en långhårig ullboll till hund flyttade hit, har rasstandarden på mina dammråttor förändrats en aning. De börjar nu likna de amerikanska dammsorkarna, alltså lite högre i mankhöjd, bedydligt kraftigare och aningen mer extroverta på det mentala planet.

Jag planerar att inom en tid avveckla kennelverksamheten, bland annat efter klagomål från min sambo, som tycker att det tar för mycket (eller var det för lite?) tid. Om någon skulle var intresserad att bli ny innehavare av Lättjans Kennel, tveka inte på att kontakta mig. Om personkemin stämmer, kan det bli du som får ta över detta anrika kennelnamn och även några av våra mest lovande dammråttor att använda i avelsarbetet.


Väl mött!

2 år


♥ Idag är det två år sedan jag och Janne träffades ♥Bilden är från London, 1½ år sedan

Lättnad

Wow, kollade just mitt schema (universitetet), ser att jag kommer att ha tid att jobba ikapp i matten!


Nästa lektion jag har är 30 mars, föreläsning (juridik)

Nästa lektion efter det är 23 april, övningstillfälle (juridik)


Har ingen lektion i ledarskapets psykologi förrän 5 maj...Nu betyder detta givetvis inte att jag är pluggfri under denna tid, ska i Led. Ps intervjua ledare och skriva en rapport, där både kvalité och kvantitet räknas, alltså blir det många sidor... Och så har jag ju ett antal hundra sidor juridik som jag inte hunnit läsa än. Sen var det ju det där med matten...


Men det jag försöker komma till är att jag nu kan välja själv hur, var, när och framför allt VAD jag känner för att plugga just för stunden. Och det känns bra!


Nå, dags att traska tillbaka till matteboken, dagens mål; minst 6 sidor...


Minnen

Rensade min inkorg på mailen, och mitt bland alla busiga mail (varav få är rumsrena) hittade jag den här bilden från Sydafrika

Den resan är verkligen ett minne för livet.


RSS 2.0