Motivation

Sitter här och tycker synd om mig själv = tentapluggar


Försöker tänka positivt, men det är ju lättare sagt än gjort. På tisdag 26/10 är det Organisering och ledning av affärsverksamhet som gäller, det är en intressant kurs med omänskligt mycket fakta att få in i skallen. Känns som om det är tusentals olika teorier och modeller man ska kunna, minst... På fredag den 29/10 är det så dags för den fantasktiska Inledande Extern Redovisning. Kommentarer är överflödiga. Det enda vettiga jag kan säga är att mirakel sker ibland, därför ska jag prova skriva båda tentorna.


I tisdags hade vi seminarium, eller "muntlig redovisning" som jag fortfarande kallar det (förstår inte varför man bestämt pratar om "tentor och seminarium", när det i alla år funkat bra att säga "prov och redovisningar"...) Jag trodde som vanligt att jag skulle dö, syrebristen var en faktum. Men jag hade bestämt mig, det skulle gå. På morgonen, när jag stod och sminkade mig i evigheter, bestämde jag mig för följande inställning;

En dag ska jag vara chef. En chef håller i möten, vilket innebär att en chef ska kunna tala inför en grupp. Jag vill vara en stark ledare som utstrålar respekt och förtroende. Därför är det logiskt att ta varje chans att träna och åter träna på att tala inför grupp, tills det inte längre känns skrämmande.Hur ska jag nu motivera mig att plugga till tentorna? En god idé är att påminna sig själv om framtiden.Systeryster med lilla Livia, bild från i somras


En dag om inte allt för många år kommer jag att ha barn.


Acceptera det förflutna. Lev i nuet. Skapa goda förutsättningar för framtiden...
För det är vi värda!

Kommentarer
Postat av: Sara

Men herregud så liten hon var!!! Oj vad tiden rusar... Du får tänka ut en välförtjänt belöning när tentorna är avklarade :-)

2010-10-21 @ 20:06:11
URL: http://krutgumman.blogg.se/
Postat av: Elin G

Jag sitter också här och tentapluggar (förutom exakt nu när jag tog läsa-blogg-paus:P), har tenta på måndag.. gwaah! jag försöker hjärntvätta mig själv med att tänka att varje litet steg är ett litet steg att bestiga berget.. och varje liten grej man lär sig är något mer än man kunde nyss, go go go! Annars kom på en bra deal! jag kan tycka lite synd om dig om du tycker lite synd om mig? ;)

2010-10-22 @ 14:50:43
URL: http://eling.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0